Praktický výcvik velitelů s strojníků JSDHO (+ výsledky)

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Praktický výcvik velitelů s strojníků JSDHO (+ výsledky)

V sobotu 1.10. uspořádal Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, územní odbor Mladá Boleslav ve spolupráci s okresním sdružením hasičů Praha – východ a jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Čelákovice praktický výcvik velitelů a strojníků jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí v severní části okresu Praha – východ.

Tento výcvik je pořádán každoročně v rámci tzv. cyklické odborné přípravy velitelů a strojníků. Letos se přihlásilo nadprůměrné množství jednotek s celkem 19 družstvy. Každé z nich absolvovalo celkem 7 disciplín, které prověřily jejich připravenost řešit nejrůznější mimořádné události. Jednalo se například o protipovodňovou ochranu, zásah na hořlavé kapaliny za použití těžké pěny, tvorba přívodního a dopravního vedení nebo fyzická příprava.

Bezesporu nejsložitější byla letos zdravověda, kdy jednotka složená z velitele, strojníka a 2 hasičů měla za úkol provést nutné úkony při dopravní nehodě jednoho osobního automobilu s 5 zraněnými, který byl ještě převrácen na střeše.

Výcvik byl velmi dobře připraven a významně tak přispěl ke zvýšení odborné a praktické úrovně zúčastněných družstev.

Naše jednotka se umístila na vynikajícím prvním místě! Podrobnosti vám přineseme po zveřejnění oficiálních výsledků organizátory.

 

3.10. byly výsledky zaslány…

vysledky2