Zvítězili jsme ve všestranné hasičské soutěži

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zvítězili jsme ve všestranné hasičské soutěži

Naše jednotka byla v sobotu 8. dubna 2017 druhým rokem účastníkem hasičské soutěže Letňanský železňák 2017, která je založena na situacích, s kterými se setkáváme i u skutečných zásahů.

Pro tři z 5 členného družstva začal soutěžní den už v 01:31 hod., kdy byla naše jednotka s CAS 32 povolána k požáru stodoly v obci Ovčáry (okr. ME). Ti byli po 04:00 hod. vystřídáni, aby se soutěže mohli zúčastnit. Naši kolegové zde zůstali podstatně déle.

« z 3 »

V 06:30 hod. jsme měli sraz na zbrojnici, následoval nákup pití a vhodného jídla. Po přesunu s CAS 20 do Letňan, registraci a úvodních informacích jsme byli spolu s 13 soutěžními družstvy z hl. m. Prahy, Středočeského, Jihočeského a Ústeckého kraje vysláni na soutěžní okruh.

Naše pořadí disciplín bylo následující:

1. jízda zručnosti (spojená s vědomostním testem a tažení cisterny na laně – za pomoci hasičů, ne jiného vozidla ;-)),

2. práce s nastavovacími žebříky a sebezáchrana z 9 metrové výšky,

3. požár budovy po výbuchu plynu s 2 vážně zraněnými,

4. dopravní nehoda motorky a osobního auta zaměřená na poskytování první pomoci,

5. výstup do 14. patra panelového domu v zásahovém obleku a v dýchací technice /cca 15 kg/,

6. průzkum v neznámém prostoru na čas a přesnost,

7. řezání ruční a motorovou pilou na čas a přesnost a jako poslední

8. fyzicky náročná štafeta spojená s během a silovými disciplínami.

Smekáme před dokonalou přípravou požáru budovy. Fyzicky nejnáročnější byl pochopitelně výběh do 14. patra.

Nejvíce emotivní byl pro nás zásah u dopravní nehody. – Především díky skvělému výkonu našeho zdravotníka jsme byli při vyhodnocení tohoto zásahu poctěni potleskem rozhodčích. Při tom nám běhal „mráz po zádech“.

V 18:30 hod. jsme ukončili soutěž. Následovala přestávka na jídlo a vyhodnocení celé soutěže. Po 20. hodině začalo předávání cen. Velmi netrpělivě jsme čekali, kdy zazní jméno naší jednotky. Když při vyhlašování 2. místa zaznělo „Řeporyje“ bylo jasné, že vítězství je naše! Všichni jsme měli obrovskou radost z úspěchu v tak silné konkurenci.

Na závěr mnohokrát děkujeme za obrovské množství času a práce, kterou naši kolegové, hasiči z Letňan a celý početný realizační tým, do uspořádání soutěže každoročně vkládají. Stejné poděkování patří i veliteli naší jednotky a dalším zainteresovaným členům za podporu.

Článek na Požáry.cz: https://www.pozary.cz/clanek/156373-v-letnanech-probehl-12-rocnik-tradicniho-zeleznaka-na-vsechny-useky-dohlizeli-prazsti-profesionalni-hasici/