dopravní nehoda – D10

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem dopravní nehoda – D10

V pátek 9. června v podvečer jsme byli krátce za sebou povoláni ke dvěma dopravním nehodám.

Nejprve jsme vyjeli s rychlým zásahovým automobilem mezi Brandýs nad Labem a Kostelec nad Labem na dopravní nehodu osobního automobilu na střeše s předpokládanou nutností vyproštění zraněného řidiče. Po příjezdu byl řidič v péči zdravotnické záchranné služby. Z vozidla neunikaly ani provozní kapaliny, proto jsme byli velitelem zásahu (HZS Středočeského kraje, stanice Stará Boleslav) odesláni na svoji základnu.

Přesně za 5 minut od návratu na základnu nám byl znovu vyhlášen poplach. Opět se jednalo o dopravní nehodu, tentokrát na dálnici D10, 15. km směr Turnov. Vyjeli jsme s CAS 20 Terrno. Jednalo se o dopravní nehodu 3 osobních automobilů, pravděpodobný viník nehody z místa ujel. Na místě jsme společně s profesionálními hasiči ze Staré Boleslavi provedli protipožární opatření na jednom z vozidel, spolupracovali při řízení dopravy a nakládání havarovaného automobilu na odtahovou službu. Nakonec jsme provedli úklid dálnice od použitého sorbentu a trosek vozidel.

Nehoda v pátečním silném provozu způsobila několikakilometrové kolony na dálnici i na objízdné trase přes naše město. Už při naší cestě k nehodě se bohužel projevila malá příprava řidičů na tyto situace. Pokud někdy řídíte motorové vozidlo, věnujte nám prosím minutu navíc a přečtěte si alespoň tučný text v tomto článku. Respektováním těchto pravidel i vy přispějete k poskytnutí rychlejší pomoci těm, kteří to zrovna potřebují.