Den otevřených dveří

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Den otevřených dveří

Jubilejní prezentace s rekordní návštěvou

V neděli 1. října jsme již popáté uspořádali v areálu naší zbrojnice Den otevřených dveří. V živé paměti ještě máme první akci, která se uskutečnila v roce 2013, a proto i nás samotné překvapilo, že dospěla do malého jubilea.

Určitě nás potěšil opětovný nárůst počtu příznivců a sympatizantů hasičů, kteří si nenechali ujít příležitost blíže se seznámit jak s činností našeho sboru, tak i získat ucelenější představu o tom, jaké úkoly a nároky jsou na hasiče kladeny, jak jsou k jejich plnění připravováni a zabezpečeni.

Patron hasičů, sv. Florián, zařídil krásné počasí, a tak si návštěvníci, mezi nimi i starosta města Ing. Vlastimil Picek, mohli užít pestrý a zajímavý program, který připravili členové sboru – prohlédnout si areál a objekt zbrojnice, techniku a technické prostředky používané členy výjezdové jednotky při zásazích, vyzkoušet, jak náročné na fyzickou připravenost hasičů je vyprošťování osob z havarovaných vozidel pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů, nebo získat řadu praktických rad z oblasti hašení požárů. Odpoledne si užily také děti, na které čekala řada atrakcí.

Poprvé si účastníci naší prezentační akce mohli prohlédnout dvě historická plátna z počátku minulého století, která byla před několika měsíci nalezena v areálu objektu a po restaurování premiérově představena veřejnosti.

Nešlo však o jedinou premiéru. Poprvé v pětileté historii akce byla jednotka s jedním vozidlem vyslána k zásahu. Protože výjezd nikterak nenarušil průběh akce, někteří z přítomných návštěvníků areálu byli přesvědčeni, že šlo o ukázku. Nešlo, byli svědky reálného výjezdu.

Do programu jsme také poprvé zařadili ukázku požárního útoku.

V neposlední řadě je třeba zmínit, že Dne otevřených dveří se poprvé zúčastnili zahraniční hosté, a to naši kolegové, dobrovolní hasiči z bavorského města Coburg.

Poděkování a uznání, která návštěvníci akce vyjádřili nejen slovně, ale i krásnými zápisy do kroniky, si velmi ceníme a jsme rádi, že veřejnost hodnotí práci profesionálních a dobrovolných hasičů v našem městě vysoce pozitivně.