XXVI. ročník Vimmerova memoriálu

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem XXVI. ročník Vimmerova memoriálu

První červnovou sobotu jsme na Sokolském hřišti uspořádali v pořadí již XXVI. ročník Vimmerova memoriálu v požárním útoku družstev mužů a žen sborů dobrovolných hasičů.
Jeho absolutní vítěz (bez rozdílu kategorií) se na jeden rok stává držitelem Poháru starosty města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, pod jehož záštitou se soutěž pořádá.

Na startu soutěže, která již tradičně probíhala za slunečného a velmi teplého počasí, přivítali místostarosta města Ing. Jiří Vojta a starosta našeho sboru Štefan Mackovič deset družstev mužů a stejný počet týmů žen. Nechyběli mezi nimi loňští absolutní vítězové – družstvo mužů z Úval a samozřejmě naše týmy, které měly pro tento ročník silnou motivaci. Ženy si přály obhájit loňské prvenství, muži, kteří skončili v loňském klání druzí za vítězi z Úval, usilovali o návrat putovního poháru na čestné místo v galerii brandýské požární zbrojnice. I když se cíl splnit nepodařilo, výsledky naší reprezentace nepovažujeme za neúspěch.

V soutěži žen naše děvčata skončila druhá za vítězným družstvem Čelákovice B, když je od zlata dělilo pouhých 0,22 s! Za bojovnost a dosažené umístění si určitě zaslouží velké poděkování. Obdivuhodný výkon předvedla na postu strojníka Verča Dušková, která soutěž absolvovala s obrovským zdravotním handicapem.

Soutěži mužů opět dominovali muži s Úval, kteří již v prvním pokuse rozhodli o obhajobě loňského vítězství před našim družstvem A. Zkušení pardi, družstvo B, sice skončili až šestí, ale i tak se na jejich výkon nezapomene. Postaral se o to brilantní ,,rybičkou“ okořeněnou ztrátou přilby na pravém proudu běžící Pavel Mackovič. Závěr pokusu však díky bratrské pomoci Štefana dokončil v ,,plné zbroji“. Diváky sice pobavil, diskuse o platnosti pokusu (pokus byl po poradě rozhodčích uznán jako platný) však byla velmi žhavá.

Děkujeme za účast všem soutěžícím týmům, našim členům za přípravu soutěže a zajištění jejího rychlého průběhu. Zvláštní poděkování patří členům Sokola za poskytnutí hřiště.