Den otevřených dveří

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Den otevřených dveří

V neděli 29. září jsme již posedmé uspořádali v areálu naší zbrojnice Den otevřených dveří. Naše obavy, zda na návštěvnost nebudou mít dopad doznívající Svatováclavské slavnosti, se ukázaly jako liché. S troškou nadsázky můžeme konstatovat, že po dobu čtyř hodin trvání akce to v areálu zbrojnice vypadalo jako na předvánočních trzích.

    Opět nám přálo počasí a tak si dospělí i malí návštěvníci mohli užít bohatý program, který jsme pro ně připravili. Mohli si prohlédnout areál zbrojnice, zásahové automobily a další technické prostředky potřebné a nezbytné pro zásahovou činnost, shlédnout ukázku výjezdu jednotky k zásahu, nebo se seznámit s historií sboru a jeho současnými aktivitami.

Určitě nejzajímavější a nejatraktivnější pak byla možnost si řadu činností aktivně vyzkoušet – obléknout se do zásahového oděvu, resuscitovat zraněnou osobu, uhasit hořící olej v pánvi, nebo si vyzkoušet fyzicky velmi náročnou práci s hydraulickými vyprošťovacími nástroji při záchraně osob zaklíněných v havarovaných vozidlech. Letošní akci jsme obohatili o otočný simulátor autonehody, ve kterém zájemci mohli prožít pocity řidiče vozidla převracejícího se na střechu.

Všem, kteří si naši letošní akci nenechali ujít, děkujeme nejen za účast, ale i za slova uznání za práci, kterou profesionální a dobrovolní hasiči odvádějí.

Potěšilo nás, že mnohé pořádaná akce inspirovala k zájmu o členství jak ve sboru, tak v jeho zásahové jednotce. Pokud váš zájem trvá, kontaktujte nás, rádi své řady rozšíříme o nové členky a členy, kteří mají zájem dělat něco potřebného ve prospěch svých spoluobčanů.

Vzhledem k tomu, že v roce 2020 si náš sbor připomene 140. výročí svého vzniku, nebudeme den otevřených dveří pořádat v tradiční podobě. Oslavy, které bude v průběhu příštího roku provázet řada akcí, vyvrcholí 13. září 2020 na Masarykově náměstí v Brandýse nad Labem.