Mladí reprezentanti nás potěšili

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mladí reprezentanti nás potěšili

V sobotu 17. září jsme na sokolském hřišti uspořádali již 6. ročník soutěže dětských družstev sborů dobrovolných hasičů v požárním útoku „O Maxíkův pohár“. Souběžně jsme organizačně zajišťovali také soutěž „O pohár starosty Okresního sdružení hasičů Praha-východ“. Poprvé v historii soutěže tato probíhala v proměnlivém počasí za občasného deště.

Na start obou soutěží se ve třech kategoriích postavilo celkem 29 družstev, mezi nimi tři naše. Dvě z nich, mladší žáky a dorostence, čekal těžký úkol v podobě obhajoby loňských vítězství. V prognózách jsme však byli spíše mírně skeptičtí, protože všechna naše družstva prošla „generační obměnou“.

Byť zlato tentokrát necinklo, naši malí a mladí reprezentanti určitě nezklamali. O největší překvapení (a příjemný šok pro jejich vedoucí Jarku Duškovou) se druhým místem v kategorii mladších žáků postarali nejmenší Maxíci. Starší žáci skončili těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě, když jim bronz unikl o pouhých 0,63 s. Obě zmíněné kategorie ovládla družstva SDH RaKÚ (společná družstva SDH Radějovice a SDH Křížkový Újezdec), přičemž starší žáci zvládli trať za neuvěřitelných 18,35 s, což znamená nový rekord v této kategorii.

S „rekonstrukcí“ družstva se dobře vypořádali také naši dorostenci, kteří obsadili třetí příčku za vítězi z Úval a druhými Čelákovicemi, za kterými zaostali jen o 0,38 s!

Za dobrou reprezentaci našim mladým reprezentantům a jejich trenérům moc děkujeme.

Naše velké poděkování adresujeme za poskytnutí hřiště brandýskému Sokolu.

Opět jste mohli sledovat online přenos naší soutěže. Pokud má někdo zájem, může se podívat na záznam.