Maxíkův pohár posedmé

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Maxíkův pohár posedmé

V sobotu 16. září jsme na sokolském hřišti uspořádali již sedmý ročník soutěže žákovských a dorosteneckých družstev sborů dobrovolných hasičů v požárním útoku „O Maxíkův pohár“. Organizačně jsme zajistili i souběžně probíhající soutěž „O pohár starosty Okresního sdružení hasičů Praha-východ“.

Na start se ve třech kategoriích postavilo celkem 25 družstev a diváci byli svědky nejen urputného zápolení, ale i skvělých výkonů, které provázelo chladné počasí, naštěstí bez deštivých přeháněk.

Největší aplaus sklidili za své výkony nejmladší soutěžící, kteří v požárním sportu teprve získávají první zkušenosti a svůj fyzický handicap a technické nedostatky nahrazují obrovskou snahou. Nejdramatičtější souboj o vítězství spolu svedla první tři družstva kategorie dorostenců, kdy v pořadí třetí tým zaostal za vítězi o pouhých 18 setin sekundy!

Kdo zvítězil? I letos dominovala reprezentace SDH Křížkový Újezdec, která k vítězstvím v kategoriích mladších a starších žáků přidala stříbro v soutěži dorostu. Z ní si pohár za vítězství odvezlo družstvo z Vyšehořovic.

Naši „mlaďoši“, kteří reprezentovali sbor ve všech soutěžních kategoriích, sice žádný z pohárů pro vítěze nezískali, ale předvedenými výkony určitě nezklamali. Mladší žáci se umístili na čtvrtém místě, starší žáci a dorostenci vybojovali bronz. Vzhledem ke značně obměněným sestavám určitě úspěch, za který děkujeme nejen všem členkám a členům našich družstev, ale i jejich trenérkám a trenérům.

Naše velké poděkování adresujeme Sokolské jednotě za poskytnutí hřiště a sponzorům za podporu a pomoc..