dětský den a dopravní nehoda – Kostelec n/L

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem dětský den a dopravní nehoda – Kostelec n/L

Naše jednotka byla kolegy ze Sboru dobrovolných hasičů Kostelec nad Labem pozvána na akci pro děti Loučení s prázdinami na statickou ukázku s technikou AP-22 Liaz, RZA Santana a člun Marine. Na pravém břehu řeky Labe na okraji Kostelce měl místní dobrovolný sbor dobře zorganizované odpoledne s bohatou ukázkou hasičské techniky od okolních jednotek, včetně profesionálních a podnikových hasičů. Děti se měly možnost svézt na motorových člunech naratovických profesionálních a místních dobrovolných hasičů, „proletět“ se na lanovém traverzu nebo si opéct buřty na ohni.
Naši členové několika zájemcům předvedli sonar umístěný na člunu a další vybavení vozidel, která jsme na ukázku přivezli.
Každé opuštění základny kterýmkoliv výjezdovým vozidlem našeho sboru je nutné nahlásit na naše územně příslušné operační a informační středisko HZS Středočeského kraje, které nás vysílá k zásahům. Nutnost dodržování tohoto pravidla se potvrdila i v tuto sobotu. Krátce před půl třetí mělo OPIS nahlášenou dopravní nehodu 2 osobních automobilů s možným vyproštěním osob asi 300 metrů za Brandýsem n/L směrem na Kostelec n/L. Na místo povolalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice St. Boleslav s CAS 15 Mercedes-Benz a RZA Opel Campo a naší jednotku „naproti“ nim z místa přechodné dislokace – tzn. z Kostelce n/L s RZA Santana. Po příjezdu na místo zásahu bylo vyloučeno zaklínění osob ve vozidle, na místě již byla ZZS z výjezdového stanoviště Brandýs n/L s 2 posádkami, která měla v péči 3 lehce zraněné osoby. Ve spolupráci s HZS St. Boleslav jsme provedli protipožární opatření na obou vozidlech, jímání unikajících provozních kapalin pomocí sorbentů, otočení jednoho z vozidel na kola a zprůjezdnění silnice v jednom směru. Poté byla naše jednotka odeslána velitelem zásahu zpět do Kostelce n/L.