Nová tvář v čele SDH

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nová tvář v čele SDH

Do čela brandýského SDH byl zvolen nový starosta Adam Horváth S jakými plány a vizemi přichází se můžete dočíst v krátkém rozhovoru.

Začneme pěkně od začátku. Jak dlouho působíš ve sboru a co vše zde máš nyní na starosti?

Ve sboru působím od roku 2001 kdy jsem začal v kroužku mladých hasičů. V roce 2007 jsem se zapojil do zahájení projektu preventivně výchovné činnosti na základních školách HASÍK.cz, který pokračuje až do současnosti. Po dovršení plnoletosti jsem se stal členem výjezdové jednotky, kde momentálně působím jako hasič – strojník.

Proč jsi se rozhodl ucházet se o post starosty?

Po rozhodnutí Štefana o ukončení ve funkci starosty nastala otázka, kdo se této funkce ujme. Pro převzetí funkce mě přesvědčili ostatní členové sboru. Právě ta podpora a důvěra většiny členů pro mě byla klíčová, bez ní bych se o pozici ani neucházel.

Prvních pár měsíců už máš za sebou, jak bys je zhodnotil? Co tě překvapilo?

První velká akce, která mě čekala byl náš hasičský ples, který hodnotím jako velice povedený. Vyloženě překvapení asi žádné. Pouze vnímám, že ve spoustě věcí se musím, jak se říká lidově „omlátit“ a získat si v nich potřebnou praxi a rutinu. Věřím, že postupem času vše vypiluji.

Kam by se podle tebe měl sbor dobrovolných hasičů ubírat?

Musíme pokračovat ve výchově mladých hasičů, bez kterých se do budoucna neobejdeme. Jsou to naši nástupci. Dále se budu určitě zasazovat o prohlubování spolupráce s městem a ostatními spolky ve městě.

Jsi jednak starostou sboru, ale také členem jednotky. V Brandýse je propojení mezi oběma subjekty již tradiční a silné. V čem vidíš jeho výhody?

Rozhodně toto propojení je nesmírně důležité. Bez tohoto propojení by spolupráce s ostatními spolky byla o dost složitější. Mladí hasiči jsou členové sboru, do jednotky mohou vstoupit až po dovršení plnoletosti a splnění všech podmínek, tím pádem si ve sboru vychováváme naše budoucí kolegy do jednotky. Zde vidím činnosti SDH jako velice důležitou. Nadšení pro tuto práci často právě vzniká právě v útlém věku.

Co říkáš na aktuální personální situaci? Čím by mohli dobrovolní hasiči, ať už v rámci činnosti jednotky nebo sboru zaujmout?

Novým členům se nikdy nebráníme. V jednotce je určitě velice zajímavá různorodost prací, které vykonáváme. Ve sboru a zároveň v jednotce je super parta lidí kterou zde máme a na akcích se vždy všichni nasmějeme a užijeme si spousty srandy. Není to tedy jen o práci, ale také o kolektivu.

Pokud bys chtěl někoho nalákat, aby ses stal členem, jaké by byly tvé argumenty pro a proti?

Zase se budu pohybovat okolo skvělé party kterou zde máme. Rozhodně se nikdo nemusí bát mezi nás přijít a rozšířit naše řady jak ve sboru, tak v jednotce.

Je něco dalšího, co bys rád čtenářům vzkázal?

Všem čtenářům bych velice rád poděkoval za podporu, kterou vnímáme na akcích konaných v našem dvojměstí. Budeme se na vás těšit jak na našich akcích například na naší soutěži či dni otevřených dveří nebo na jiných akcích ve městě, kterých se účastníme. Brzy na viděnou

Děkuji za rozhovor a přeji hodně zdaru v nové roli!