Den otevřených dveří

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Den otevřených dveří

V neděli 30. září jsme již pošesté uspořádali v areálu naší zbrojnice Den otevřených dveří.

Překvapil, ale hlavně nás potěšil opětovný nárůst počtu příznivců hasičů, kteří si nenechali ujít příležitost blíže se seznámit s činností našeho sboru a udělat si ucelenější představu o tom, jaké úkoly hasiči plní a jaké nároky jsou na ně kladeny.

Tradičně nám přálo počasí, a tak si bezmála tisícovka návštěvníků, mezi nimi i starosta města Ing. Vlastimil Picek, mohla užít pestrý a zajímavý program, který připravili členové sboru – prohlédnout si areál a objekt zbrojnice, techniku a technické prostředky používané členy výjezdové jednotky při zásazích, obléknout se do zásahového oděvu, vyzkoušet si hašení pomocí proudnice, vyprošťování osob z havarovaných vozidel s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů, nebo resiscutaci zraněné osoby. Získat mohli také řadu poznatků a praktických rad z oblasti hašení požárů.

Odpoledne si užily také děti, na které čekala řada atrakcí. Nelze nezmínit, že jen do pro ně pořádané soutěže se jich přihlásily tři stovky. Letošní akci jsme zpestřili o ukázku výjezdu jednotky k zásahu.

Poděkování a uznání, která návštěvníci akce vyjádřili nejen slovně, ale i krásnými zápisy do kroniky, si velmi ceníme a jsme rádi, že veřejnost hodnotí práci profesionálních a dobrovolných hasičů v našem městě vysoce pozitivně.

.