VIII. Maxíkův pohár

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem VIII. Maxíkův pohár

V pořadí již poosmé jsme v sobotu 15. září uspořádali na sokolském hřišti soutěž žákovských a dorosteneckých družstev sborů dobrovolných hasičů v požárním útoku. Organizačně jsme zajistili i souběžně probíhající soutěž Okresního sdružení hasičů Praha-východ.

Na start obou soutěží se postavil rekordní počet 36 družstev, která změřila své síly ve třech kategoriích. Přítomní diváci, mezi nimi také starosta města Ing. Vlastimil Picek a místostarosta Mgr. Petr Kváča, byli svědky výborných výkonů. Klání tentokrát přálo počasí a tak jedinou komplikaci představovaly některé technické problémy, které se naštěstí objevily jen na jejím počátku.

Pokud jde o konkrétní výsledky, v žákovských kategoriích potvrdily svou dominanci týmy z Křížkového Újezdce, které si odvezly poháry pro vítěze již potřetí. V soutěži dorostenců si nejlépe počínali reprezentanti SDH Dřísy.

Naše družstva, která nastoupila ve všech kategoriích, sice loňské výsledky neobhájila, ale předvedenými výkony určitě nezklamala. Největšího úspěchu dosáhli dorostenci, kteří se umístili na třetím místě, lepší ze dvou družstev mladších žáků skončilo těsně pod medailovými příčkami, starší žáci byli šestí. Vzhledem ke značně obměněným sestavám určitě úspěch, za který děkujeme zejména jejich trenérkám a trenérům.

Naše velké poděkování adresujeme Sokolské jednotě za poskytnutí hřiště.