XXVII. ročník Vimmerova memoriálu

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem XXVII. ročník Vimmerova memoriálu

Druhou červnovou sobotu jsme na Sokolském hřišti uspořádali v pořadí již XXVII. ročník Vimmerova memoriálu v požárním útoku družstev mužů a žen sborů dobrovolných hasičů.

Jeho absolutní vítěz (nejrychlejší čas bez rozdílu kategorií) se na jeden rok stává držitelem Poháru starosty města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, pod jehož záštitou se soutěž pořádá.

Na startu soutěže přivítal starosta našeho sboru Štefan Mackovič osm družstev mužů a sedm týmů žen. K favoritům patřila dvě naše družstva povzbuzená výsledky dosaženými na květnové soutěži ve Staré Boleslavi, kterou v obou kategoriích ovládla. Silnou motivací byla rovněž skutečnost, že byť vždy při domácích závodech naši zástupci stojí na ,,bedně“ (např. v loňském roce 2x druzí), ze zisku putovního poháru jsme se naposledy radovali v roce 2016.

Ale jak už to ve sportu chodí, prognózy a dosažené výsledky se na závodišti výrazně rozcházejí. Nejlépe načasovanou formu přetavily ve vítězství obě reprezentace SDH Stará Boleslav, který se tak poprvé v historii konání memoriálu raduje ze zisku putovního poháru. Závod se naopak nevydařil našim děvčatům, mužům v silně pozměněné sestavě uniklo prvenství až ve druhém kole soutěže a za vítězi zaostali jen o necelou polovinu sekundy.

Z hlediska průběhu celé soutěže musíme vyzvednout vynikající atmosféru, ke které přispělo nejen příjemné počasí, ale především přístup všech účastníků, u kterých zvítězila radost ze soutěžení nad honbou za vítězstvím. Vzniklé problémy se řešily s úsměvem a pochopením, nebyli jsme svědky protestů, nevraživosti či osočování. Moc všem děkujeme.

Zvláštní poděkování pak patří členům Sokola za poskytnutí hřiště.

Již tradičně jsme naši soutěž vysílali online, a pokud si ji chcete připomenout, můžete se podívat na záznam.