O Maxíkův pohár

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem O Maxíkův pohár

V neděli 22. září 2019 jsme na sokolském hřišti uspořádali tradiční soutěž dětských družstev sborů dobrovolných hasičů v požárním útoku „O Maxíkův pohár“.

V úvodu soutěže přítomní uctili minutou ticha památku nedávno zesnulého bývalého starosty brandýského sboru Jaroslava Kamenického, který stál u zrodu této soutěže a řadu let se podílel na její organizaci.

Letošního ročníku se zúčastnilo 17 družstev, která soutěžila v kategoriích mladší žáci, starší žáci a dorost. V poslední jmenované se však představilo pouze družstvo z Nových Jiren.

V žákovských kategoriích pak diváci byli svědky nejen urputného zápolení, ale i výborných výkonů, které tentokrát provázelo velmi příjemné počasí.

Ve skvělé formě se představili mladší žáci z SDH Stará Boleslav. Ti ve své kategorii zvítězili časem 22,47 s, který by je vynesl na první příčku i v klání starších žáků. Tu ovládla reprezentace SDH Škvorec časem 23,09 s. .

Naše družstva, která nastoupila pouze v žákovských kategoriích, zůstala tentokrát za očekáváním, když v obou soutěžích skončila na pátém místě.

Dosažené výsledky však nejsou až tak podstatné, za předvedené výkony si zaslouží uznání všichni soutěžící.

Děkujeme všem zúčastněným sborům .za účast, členům Sokola za poskytnutí hřiště a panu Popelkovi za pomoc při logistickém zabezpečení soutěže.