Rekonstrukce zbrojnice

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Rekonstrukce zbrojnice

Ta je určitě nová! Ne, není nová, ani vypraná v Perwollu, je rekonstruovaná!!

Pokud vám titulek připomíná jednu „skvělou“ televizní reklamu, podobnost je čistě náhodná. Řeč nebude o znovuzrozených omšelých dámských šatech vypraných v kouzelné chemikálii, ale o naší požární zbrojnici, která v tomto roce prošla zásadní rekonstrukcí.

Rekonstrukce probíhala od listopadu 2014 do dubna 2015. Na celkových nákladech ve výši   2 864 921 Kč se podílelo město částkou 1 205 668 Kč.  Částka ve výši 1 659 253 Kč byla uhrazena dotací ze strukturálních fondů Evropské unie poskytnutých v rámci operačního programu „Životní prostředí“. Rekonstrukce vnější části objektu, kterou prováděla firma T.A.Q. s.r.o., zahrnovala kompletní výměnu oken a zateplení budovy. Výměnu dlažeb, úpravu sociálních zařízení a následné vymalování místností ve vnitřní části zbrojnice provedli členové sboru svépomocí.

Slavnostní otevření se uskutečnilo 3. října, kdy v průběhu Dne otevřených dveří byla za účasti místostarosty města Mgr. Petra Kváči a radní Miluše Zahrádkové symbolickým přestřižením pásky zrekonstruovaná zbrojnice předána našemu sboru do užívání. https://sdhbrandysnl.cz/2015/10/rekonstrukce-zbrojnice/Slavnostní akce se zúčastnil také bývalý starosta města, čestný člen našeho sboru Ing. Ondřej Přenosil.