25. ročník Vimmerova memoriálu

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem 25. ročník Vimmerova memoriálu

První červnovou sobotu jsme na Sokolském hřišti uspořádali v pořadí již XXV. ročník Vimmerova memoriálu v požárním útoku družstev mužů a žen sborů dobrovolných hasičů. V tropických vedrech se na start postavil rekordní počet 21 družstev.

Jeho absolutní vítěz (bez rozdílu kategorií) se na jeden rok stává držitelem Poháru starosty města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, pod jehož záštitou se soutěž pořádá.

Cíle našich družstev byly jasné – muži chtěli potřetí obhájit vítězství, ženy po dvou stříbrech z minulých ročníků toužily po třpytu zlata.

Soutěž odstartovala kategorie žen, v níž si v konkurenci osmi týmů počínala naše děvčata excelentně a výkonem v prvním pokusu závod ovládla. BLAHOPŘEJEME!

Do soutěže mužů, které se zúčastnilo celkem 13 družstev, jsme nasadili dva týmy. Pod hlavičkou áčka se představil tým složený našich „mlaďochů“, obhájci prvenství – staří pardi – se se vší skromností pasovali na béčko. Pánové však ukázali, že písmeno B je sice v abecedě až druhé v pořadí, na kolbišti se ale na abecední pořadí nehraje, a ve vyhecovaném souboji áčko jednoznačně „převálcovali“. Vynikajícím časem 27,29 s v prvním pokusu dokonce sahali po třetím celkovém vítězství v soutěži v řadě. Skvěle načasovanou formu si však přivezli soupeři z Úval, kteří časem 26,53 s rozhodli o tom, že čestné místo vyhrazené v naší zbrojnici pro putovní pohár starosty města, minimálně na jeden rok osiří. „Mlaďoši“ nakonec skončili celkově pátí časem 31,43 s, což v silné konkurenci znamená skvělý výsledek, ale kluci prostě musejí dozrát … Fandíme jim a pevně věříme, že úspěšně převezmou pomyslný štafetový kolík, a to nejen v požárním sportu.

Výbor sboru děkuje nejen všem členkám a členům sboru, kteří nás skvěle reprezentovali na jubilejním ročníku Vimmerova memoriálu, ale také všem, kteří se postarali o to, že letošní ročník můžeme hodnotit z hlediska jeho organizace, průběhu a zabezpečení jako jeden z nejvíce vydařených.

 

 

Pro ty co se nemohli osobně dostavit jsme již podruhé vysílali závody online. Pokud jste neměli ani na online přenos čas a přesto by jste se chtěli podívat, jak závod probíhal, můžete si pustit záznam na YouTube.